Masterclass Lean & OpX voor KLM

Van 19 t/m 21 september heb ik samen met twee medebegeleiders van KLM een masterclass Lean & Operational Excellence verzorgt voor de North American outstation managers van AirFrance / KLM. Het was een echte heisessie / bosdag, aangezien de bijeenkomst plaatsvond in Dillard, een prachtig natuurgebied op 2 uur rijden afstand van Atlanta.

AirFrance / KLM heeft een aantal buitenstations in de regio Noord-Amerika. Deze buitenstations (externe afhandelaars en soms AirFrance / KLM-teams) worden gemanaged door station managers die verantwoordelijk zijn voor klantervaring, veiligheid en verschillende operationele KPI’s zoals IRR, turn around times, DO.

Operational Excellence is een hoofdthema voor AirFrance / KLM, het idee is om een interactieve sessie te hebben om de ins & outs van operational excellence te leren en te ervaren wat het betekent om OpX in te voeren. Daartoe zetten we een managementgame in. Vervolgens helpen we de deelnemers om de leerervaringen om te zetten in uitvoerbare vervolgstappen.

Over AirFrance / KLM De AIR FRANCE KLM groep bestaat uit de luchtvaartmaatschappijen Air France (en de dochters HOP!, Transavia France (60%) en Joon) en de KLM (en de dochters KLM Cityhopper, transavia.com en Martinair). Operational Excellence is een belangrijk thema binnen de groep onder de titel Perform 2020. Voor de KLM is dit vertaald in de ambitie om met 32.000 medewerkers betrouwbaar en met Nederlands pragmatisme te zorgen voor een veilige, efficiënte en servicegerichte operatie met actieve aandacht voor duurzaamheid. KLM streeft naar winstgevende groei die niet alleen bijdraagt aan de bedrijfsdoelstellingen, maar ook aan de economische, maatschappelijke en sociale ontwikkeling. KLM is de sponsor van mijn leerstoel Operational Excellence bij TIAS.

About Marcel van Assen

Marcel van Assen (1969) is adviseur bij OpX Consultants BV en oprichter/trainer van het OpX-Instituut. Daarnaast is hij hoogleraar Operational Excellence bij Tias (School for Business & Society).

Marcel van Assen is co-auteur van een groot aantal artikelen en boeken, waaronder i) Operational Excellence. Van industrie tot dienstverlening, ii) Operational Excellence nieuwe stijl—implementatie, instrumenten en modellen voor een excellente bedrijfsvoering, iii) Praktijkboek Supply Chain Management, iv) Key Management Models, v) Het Groot Managementmodellenboek, vi) Het ManagementWetboek, vii) Strategische Conversatie & viii) Reconfigurations of chains and networks.

Speak Your Mind

*