OpX bij Hercuton

Hercuton is gespecialiseerd in het conceptmatig ontwerpen en bouwen van bedrijfshuisvesting. Als innovatieve full service organisatie neemt Hercuton de verantwoording voor het héle bouwtraject. Turnkey: van locatiekeuze en eerste schets tot en met sleutelklare oplevering en nazorg. Daarbij spelen Operational Excellence en LEGOlisering een belangrijke rol. De kracht van Hercuton is enerzijds een uniek bouwconcept (in hout, staal en beton) op basis van ‘modules’ (de legosteentjes) en anderzijds het volledig ontzorgen van opdrachtgevers.

Hercuton wil zich flexibel organiseren om op basis van de modules de klantwens te realiseren. Dit betekent dat niet het product centraal staat, maar dat op basis van de modules de klantwens wordt gerealiseerd: het kunnen terugbrengen van de klantwens naar een configuratie bestaande uit ‘legosteentjes’. Vanuit de principes van Operational Excellence voer ik een audit uit om aan te geven wat nog beter kan zodat Hercuton haar strategische ambitie kan waarmaken.

About Marcel van Assen

Marcel van Assen (1969) is adviseur bij OpX Consultants BV en oprichter/trainer van het OpX-Instituut. Daarnaast is hij hoogleraar Operational Excellence bij Tias (School for Business & Society).

Marcel van Assen is co-auteur van een groot aantal artikelen en boeken, waaronder i) Operational Excellence. Van industrie tot dienstverlening, ii) Operational Excellence nieuwe stijl—implementatie, instrumenten en modellen voor een excellente bedrijfsvoering, iii) Praktijkboek Supply Chain Management, iv) Key Management Models, v) Het Groot Managementmodellenboek, vi) Het ManagementWetboek, vii) Strategische Conversatie & viii) Reconfigurations of chains and networks.

Speak Your Mind

*