Profiel

Marcel van AssenMarcel F. van Assen (1969) is in uiteenlopende rollen actief op het gebied van Operational Excellence, Continu Verbeteren en de Ambidextere Organisatie.

!Def - Logo opX - consultantsAls partner/adviseur bij OpX-Consultants houdt hij zich bezig met vraagstukken op het gebied van operations- en innovatiemanagement, van Operational Excellence tot waarde-innovatie en strategie-implementatie gebaseerd op strategische conversatie, roadmapping en toekomstverkenningen voor individuele organisaties, clusters en ketens. OpX-Consultants is vooral een no-nonsense, inhoudelijke competentie-gedreven netwerk organisatie: een samenwerkingsverband van echte thought leaders op het gebied van Operational Excellence.

Logo OpX-InstituutMarcel van Assen is tevens oprichter/trainer van het OpX-Instituut. Het OpX-Instituut helpt deelnemers kennis, inzicht en vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van Operational Excellence, zodat ze de operationeel excellente organisatie (in de breedste zin des woord) kunnen inrichten, optimaliseren en managen. Deze kennisoverdracht vindt plaats via diverse masterclasses en ervaringgedreven workshops op basis van management games.

AlsLogo-large hoogleraar bekleedt Marcel van Assen momenteel de bijzondere KLM Leerstoel in Operational Excellence bij TIAS (school for business & society – voorheen TiasNimbas Business School). In die functie verzorgt hij een aantal colleges, masterclasses en in-company trainingen op het gebied van Operational Excellence, in het bijzonder voor serviceomgevingen.

Als (co-)auteur heeft Marcel van Assen een aantal artikelen en boeken op zijn naam staan, waaronder:

  • Lean Leiderschap. Leidinggeven aan continu verbeteren.
  • Operational Excellence. Van Industrie tot dienstverlening.
  • Handboek Lean Management
  • Operational Excellence nieuwe stijl—implementatie, instrumenten en modellen voor een excellente bedrijfsvoering.
  • Praktijkboek Supply Chain Management.
  • Key Management Models.
  • Het Groot Managementmodellenboek.
  • Het Management Wetboek.
  • Reconfigurations of chains and networks.

Als spreker is Marcel van Assen veelgevraagd op kick-off meetings, strategiedagen, congressen en seminars. Aanwezigen beoordelen zijn optreden doorgaans met een 8. Marcel is direct te boeken.

Uitgebreide CV Marcel van Assen (1405 downloads)